Vechtzomp tocht

Vrijdag 31 mei was het dan zover, gezellig met  elkaar naar de Vechtzomp. 23 Varsenaren waren  keurig op tijd en zomers gekleed, want tja op de buienradar stond mooi weer en de regen zou ons bespaart blijven, dat zou net langs ons gaan. 

Maar helaas, wij  zaten nog met net met z’n allen op de Vechtzomp of de eerste druppels kwamen er aan. Gelukkig waren en genoeg paraplu’s zodat wij allemaal redelijk droog konden zitten, totdat de regendruppels toch op de kussens kwamen en sommige van ons niet helemaal droog konden blijven.

Het was een hele mooie tocht, ondertussen werden verhalen vertelt over vroeger bijv. hoe de Vechtzomp is ontstaan,  vooral door het samenwerken met vrijwilligers, de kunstwerken langs de Vecht werden nog benoemd, de Ommermars, het ontstaan van de campings, en nog veel meer  informatie over Ommen. Dat was voor iedereen erg interessant. Soms werd de gastvrouw nog aangevuld door Hendri en Hein met extra informatie wat ze weer kunnen gebruiken voor de volgende boottochten.

Na 2 uur varen was het tijd voor een bak koffie en een heerlijke appeltaart en daarna nog een afzakkertje waarna iedereen weer tevreden naar huis is gegaan.

Al met al een zeer geslaagde middag.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring