Rondleiding Ecoduct Varsen

Op vrijdag 30 juni werden wij verwelkomd door Janny en Wim v.d. Heide bij De Woesten heide. Onder het genot van een kopje koffie en koek hield Wim een presentatie over Varsen en het landgoed Den Woesten heide.

Daarna gingen wij wandelen. Onderweg verteldeWim het e.e.a. over de bomen en wat hij er zelf heeft aangeplant, zoals bijvoorbeeld de wilgenbomenlaan. Hij had het ook over verschillende boomsoorten en waarom ze er staan, wat voor vogels erop af komen etc. Daarna volgde onze weg naar het hoogste punt van Varsen, het Ecoduct.

Het is groot en breed  en aangelegd met bomen en planten erop.

Er is wel bekend dat er dieren overheen gaan maar nog niet de hoeveelheid daarvan. Helaas hangen er nog geen wildcamera’s, hopelijk gaat de provincie die nog een keer plaatsen.

Daarna zijn wij met de groep richting de dassenburcht gegaan en hebben deze  bekeken, helaas liet de Das zich niet zien maar dat hadden wij natuurlijk ook niet verwacht.

Na een mooie tocht zijn wij uiteindelijk bij het Lindenpad beland waar boom 38 in 2017 op naam werd gezet voor PB Varsen. Daar was weer een fotomoment net als 6 jaar geleden.

Na zeker 15.000 stappen te hebben gewandeld, kwamen wij weer bij Den Woesten heide waar Janny ons al opwachtte met een lekker glas drinken. Dat hadden wij ook wel verdiend, vonden wij zelf. Al met al een leuke en leerzame wandeling.

Wim en Janny bedankt voor jullie gastvrijheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring