Hilariteit alom tijdens de eerste Pubquiz van PB Varsen

Rond de klok van achten werd het een drukte van belang in de boerderij van de familie Horstede aan de Bossteeg. We werden in het gezellige onderkomen hartelijk ontvangen door commissie Actief. Voorzien van koffie of thee en wat lekkers zocht iedereen zijn plekje bij zijn groep. Het was even passen en meten gezien het grote aantal teams die bestonden uit verschillende samenstellingen, zoals buren of kennissen die met elkaar waren maar ook hele gezinnen. Natuurlijk hadden alle teams originele namen bedacht. 

De kleurrijk uitgedoste quizmasters Eryn en Bert hadden een mooie quiz gemaakt voor jong en oud en zo konden we van start om maar liefst 6 speelrondes te gaan spelen. Er werd per ronde een flinke lading vragen op ons afgevuurd, die we zo stil mogelijk (wat niet altijd lukte door de lachsalvo’s) moesten noteren. Vragen over Varsen, sport, algemene kennis en logo’s kwamen voorbij. Bij de “Wie is het” ronde was het hilariteit alom toen de foto van Bennie Haverkort niet herkend werd door het team van Bennie Haverkort! Tijdens een eerste tussenstand was team “Volkerinkies” al heel sterk en nam de leiding. 

Tussen de speelrondes door werd er goed gezorgd voor een hapje en een drankje en werden hier en daar al wat antwoorden gecheckt. 

Na de laatste ronden werden alle scores bij elkaar opgeteld en was het voor de derde plek nog even een spannend moment. Twee dezelfde scores en één prijs te vergeven, dat vroeg om een extra vraag. José van team “Simply the Best” en Wemmy van team “Per consumptie wijzer” moesten het tegen elkaar opnemen. De benaderingsvraag  ging over wat de omtrek van Varsen was. Heel de zaal dacht mee, maar uiteindelijk bleek José het meest dichtbij het goede antwoord te zitten. Zij kregen een heerlijk pakket voor hun bronzen plek. 

 

De eerste plaats is gewonnen door team “Volkerinkies” (Foto1), gevolgd door team “2+2= Bier” op een mooie tweede plaats (Foto 2). Ook zij ontvingen een heerlijk pakket om samen van te genieten. De derde plaats zoals gezegd voor team “Simply the Best”. (foto3) 

 

Na afloop konden we, voorzien van hapjes en drankjes, gezellig bijkletsen met elkaar en om precies 00.00uur werd Willemien Horstede nog even  toegezongen door de menigte omdat ze 60 jaar is geworden. 

We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde eerste editie van de Pubquiz van PB Varsen. Complimenten aan Bert en Eryn voor het organiseren van deze gezellige avond! Dat belooft wat voor volgend jaar!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring